Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

"Τα μικρά παιδιά"-Πρωτοδημοσιεύτηκε στο tetartopress.gr



Ο Γιαννάκης, μαθητής της Α’ δημοτικού, δεν μπορεί να πάει στο σχολείο λόγω έλλειψης δασκάλων. Θέλει να ζωγραφίσει στο τετράδιο που του αγόρασε ο άνεργος πατέρας του, να παίξει «κυνηγητό» στην αυλή του μεγάλου κτιρίου, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη.

Η Μαρία περίμενε με μεγάλη χαρά τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο παππούς και η γιαγιά της είχαν υποσχεθεί να την φιλοξενήσουν στο νησί. Ο συνδυασμός θάλασσας και ήλιου όμως επλήγη απ΄ τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε, από ένα πλοίο – φορτηγό. Δεν θα μπορέσει να χαρεί τα παιχνίδια στην άμμο και τις δροσερές βουτιές.

Ο Κωστάκης ήταν σίγουρος,ότι θα πάρει δώρο στα γενέθλια του ένα tablet. Η οικογένεια του είναι αναγκασμένη όμως να μεταναστεύσει στη Βόρεια Ευρώπη. Μετά τον πλειστηριασμό στο πατρικό του, σαν άλλο χελιδόνι οφείλει να ταξιδέψει σε άλλη γη.

Τα «μικρά παιδιά» κρατάνε στα χέρια τους χούφτες από αθωότητα,πού όταν τις φυτεύουνε σαν σπόρο στο «χώμα» της κοινωνίας, προσδοκούνε να μετατραπούν σε δέντρα με πλούσιους καρπούς από ελπίδα. Σε έναν κόσμο όπου επιβιώνει η λογική των μεγάλων.